Het blijft verbazend, hoe weinig zonneschijn er nodig is, om een zonneboiler te kunnen gebruiken voor het verwarmen van water. Zelfs in de winter en bij een bewolkte hemel functioneert een zonneboiler. Op een zonnige dag kan de temperatuur in de collector oplopen tot een indrukwekkende waarde van meer dan 200 graden Celcius.

Bij toepassing van een zonneboiler worden buiten zonnecollectoren geplaatst, waarin water door de zon wordt verwarmd. Het verwarmde water wordt opgeslagen in de zonneboiler.

Het systeem wordt meestal gecombineerd met een centrale-verwarmingsketel. Wanneer de temperatuur van het water in de zonneboiler lager is dan 60 graden, verwarmt de CV automatisch na.

De maat van de boiler wordt gekozen aan de hand van een aantal factoren, zoals de gezinssamenstelling en warmwaterbehoefte. Een voorwaarde voor zinvol gebruik is wel, dat de zonnecollectoren met de juiste hoek in de richting van de zon kunnen worden geplaatst. Daarom zal elke situatie op zichzelf moeten worden beoordeeld.

De aanschaf van een zonneboiler is, dankzij de huidige subsidieregeling van de overheid, een verantwoorde investering. Door deze subsidie is het moment, waarop voor u als klant een financieel voordeel ontstaat over de investering, met jaren vervroegd.
Er zijn kant-en-klaar pakketten verkrijgbaar, die alle benodigde materialen bevatten, om een zonneboilersysteem te plaatsen. Met een vaste prijs dus. Altijd prettig dat je van te voren weet, waar je aan toe bent.

Uitpraak van Marcel: ,,Een zonneboiler waarmee water wordt verwarmd door de warmte van de zon levert meer rendement op dan zonnepanelen, waarmee het zonlicht wordt omgezet in electriciteit.